Popis
Pyl, med, včely a my
Včely využívají med jako zdroj cukrů. Pyl je pro ně zdrojem bílkovin.
Pyl lze koupit ve dvou formách:
Rouskovaný je čerstvý pyl, jenž včela přináší z květů a je pro nás skoro nestravitelný. Je třeba jej zfermentovat. Například smíchat s tepelně neupraveným (tedy od včelaře) medem v teple (doma) a 2 týdny denně převracet.
Plástový pyl se získává vypichováním přímo z plástů a je pro člověka vhodnější, protože je díky částečné fermentaci mnohokrát stravitelnější.
Naši předci v minulosti…
Naší předci v minulosti využívali včelí pyl na tyto obtíže:
Záněty, oslabená imunita, rakovina, alergie (pochopitelně ne alergie na včelí produkty), čištění (detoxikace) těla, hormonální nerovnováha, stárnutí, únava, stres, nemoci jater, krve, slinivky, dělohy, střev.
Složení a výrobce
Pyl plástvový Perga, 100 g, Ing. Karel Kolínek.
Med a další včelí produkty.Povolená zdravotní tvrzení
- menopauzální komfort
- duševní stav a výkon, vitalita – čilost
- vitalita – únava – odolnost
- normální činnost gastrointestinálního traktu
- antioxidant
- imunomodulace -enzymy a vitamíny